home - behandelvormen - prijslijst - kadobon - informatie - openingstijden - contact


 
 

Shiatsu Ryoho

Shiatsu is een is een behandelwijze die ontstaan is binnen de Aziatische cultuur. Hierdoor zijn er verschillen met de westerse massagetherapie. Shiatsu Ryoho betekent vingerdruk therapie. Zoals de naam al aangeeft wordt bij deze therapie gebruik gemaakt van duimen, vingers maar ook handen waarmee op verschillende plaatsen druk wordt uitgeoefend. Soms worden ook rekkingen toegepast. Shiatsu Ryoho is voor een belangrijk deel gebaseerd op de methode van de Japanse meester Toru Namikoshi. Toru Namikoshi is een grote stimulerende kracht geweest in het proces van acceptatie van Shiatsu in de westerse wereld.

Shiatsu wordt inmiddels ruim 50 jaar met veel succes toegepast in de westerse wereld. Als gevolg van dat succes is deze behandelmethode inmiddels breed gewaardeerd en geaccepteerd.

De werking van Shiatsu kan worden uitgelegd aan de hand van klassieke oosterse opvattingen m.b.t. yin & yang, meridianen en dergelijke maar ook aan de hand van moderne inzichten met betrekking tot het zenuwstelsel en het hormonale systeem.

De werking van Shiatsu is tweeledig. Aan de ene kant zorgt shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Daarnaast wordt het zenuwstelsel in balans gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Gebleken is dat de behandeltechnieken die bij Shiatsu gebruikt worden een gunstige invloed hebben op het autonome zenuwstelsel en het hormonale systeem.

Klachten die met shiatsutherapie kunnen worden bestreden, zijn onder andere: Rugpijn, nek- en schouderklachten, spijsverteringsklachten, vermoeidheidsklachten, doorbloedingsklachten, hoofdpijn, klachten ten gevolge van stress etc.

In mijn praktijk vinden de Shiatsu behandelingen plaats op een verstelbare massagetafel.

overige behandelvormen