home - behandelvormen - prijslijst - kadobon - informatie - openingstijden - contact


 
 

Segmentale Massage

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat in het menselijk lichaam samenhangende structuren bestaan. Een dergelijke structuur bestaat uit een ruggemergsegment, een ruggemergszenuw, een orgaan, spier(en), bot(ten) en een huidzone. Deze onderdelen staan met elkaar in verbinding. Dit wordt een segmentale relatie genoemd. Een voorbeeld van zo'n segmentale relatie is dat bij hartklachten vaak uitstraling van de pijn naar de linkerarm ontstaat. Zo zijn er ook relaties tussen verschillende spieren en huidzones e.d. Een storing kan zich uiten door bijvoorbeeld hoge spierspanning of pijnlijke harde plekken

Bij Segmentale Massage bekijken we welke zone of gebied klachten geeft en vervolgens met welke zones er relaties bestaan (bijvoorbeeld nek, rug en armen). Vervolgens behandelen we het met elkaar in verbinding staande gebied. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken. Bijvoorbeeld technieken uit de klassieke massage die aangevuld kunnen worden met bindweefseltechnieken of drukpunten. Dit is afhankelijk van de klachten en van de cliŽnt.

Klachten die met Segmentale Therapie kunnen worden bestreden zijn onder andere: pijn in spieren en gewrichten zoals nek/schouder, rugklachten e.d. Daarnaast kan het ook helpen bij bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, klachten van het spijsverteringskanaal en klachten van andere organen.


overige behandelvormen