home - behandelvormen - prijslijst - kadobon - informatie - openingstijden - contact


 
 

Cupping

Cupping is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuŁm gezogen worden op de huid. Omdat de het weefsel vacuŁm wordt gezogen in de cup gaat de huid omhoog staan. Met de cups kan dan gemasseerd worden. Ook kunnen de cups statisch geplaatst worden.

Cupping maakt vaak onderdeel uit van een behandeling maar kan ook als een op zichzelf staande therapievorm worden toegepast. Het kan ingezet worden bij bijvoorbeeld een triggerpointmassage. De cups kunnen dan geplaatst worden op een triggerpoint. Maar cupping kan ook gebruikt worden als een bindweefseltechniek. Hierbij wordt een (probleem) gebied met de cup gemasseerd. Cupping dringt dan diep door tot in de bindweefsellaag en is dan te vergelijken met een bindweefselmassage. De doorbloeding wordt zo gestimuleerd en bindweefsel en spieren worden los gemasseerd. Afvalstoffen komen vrij en kunnen afgevoerd worden. Cupping heeft een diepe werking en is daarom zeer effectief. Diverse topsporters maken gebruik van deze therapievorm.

Belangrijk om te weten is dat cupping een verkleuring kan geven op de huid (dit kan maar hoeft zeker niet zo te zijn). Een eventuele verkleuring is een normaal verschijnsel en zal binnen een aantal dagen vanzelf weer verdwijnen.

overige behandelvormen